Intretinere cardane
Wolkswagen Touareg

 

Intretinerea cardanelor

Conditii de garantie

Pentru gresarea cardanelor si a crucilor cardanice este obligatoriu sa se utilizeze numai unsori pe baza de Litiu. Utilizarea unsorilor pe baza de disulfid de molibden (MoS2) este strict interzisa!

Cardanele care sunt montate dupa o perioada de 6 luni de depozitare, inainte de a fi puse in functiune, trebuie gresate din nou.

La curatarea cardanelor este strict interzisa utilizarea jetului de apa cu presiune mare, sau a detergentilor chimici agresivi, deoarece acestia deterioreaza etanseitatile cardanului, astfel impuritatile putand patrunde in partile etansate. 

De fiecare data dupa curatarea cardanului, toate partile acestuia care au posibilitatea, vor trebui gresate. Gresarea se va face pana in momentul in care unsoarea va aparea pe langa etanseitatile garniturilor. 

In cazul unor medii de exploatare nefavorabile (temperaturi ridicate, diverse impuritati, noroi, apa etc), cardanele necesita gresari mai dese.

In cazul gresarii cardanelor, trebuie evitata utilizarea presiunilor mai mari de 2 MPa, pentru a preveni deteriorarea etanseitatilor acestora.
La gresarea partilor culisante ale cardanelor, de regula este suficienta utilizarea unei cantitati intre 10 si 30 grame de unsoare.

Aveti probleme cu un cardan? Cu un ax volan? Noi o rezolvam in cel mai scurt timp posibil!

Adresa: Str. Lacramioarei, Nr. 39, Sector 3, Bucuresti


Tel: 0763.345.756 | 0743.318.568 | 0734.794.809